TYPO3

Website met TYPO3 CMS

Trigg'r gebruikt achter zijn websites TYPO3 als CMS-systeem (Content Management Systeem). TYPO3 is een flexibel 'Open Source' CMS systeem dat door vele kleine en grote bedrijven en ontwikkelaars wordt ondersteund.

Open Source & Modulair

TYPO3 heeft het systeem modulair opgezet rondom bijna alle functies van het beheren van de website en het systeem tot het vullen met verschillende elementen. Afhankelijk van de rechten kan men bijvoorbeeld alles beheren, alleen inhoud beheren, of zelfs alleen maar redigeren. Middels een duidelijke en overzichtelijke website-structuur ziet men feitelijk waar men is en wat men aan het doen is. Dit draagt enorm bij aan het overzicht en gebruiksvriendelijkheid. 

Typo3 Functionaliteit

Het systeem biedt standaard een groot aantal functies die men veel binnen websites gebruikt. Zo is er voor het beheer een uitgebreid rechten-systeem, standaard voorzien van meertaligheid, heeft het systeem een eigen 'extensie-repository', waarmee online extra functionaliteit kan worden toegevoegd. Het CMS is voorzien voor het plaatsen van formulieren, nieuwsberichten, diverse multi-media-elementen en nog veel meer om op te noemen.

Systeem-onderhoud

Het systeem wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers en een gesponsorde 'community' met een flink budget. Hiermee wordt het 'core-systeem' onderhouden en vernieuwd. Het systeem zelf krijgt ongeveer elk jaar een grote update met diverse bug-fixes en wensen van gebruikers. Tussentijds worden beveiliging-updates uitgegeven voor het systeem en worden ook de extensies (uitbreidingen) getoetst op hun veiligheid.  Hierdoor blijft het systeem bij de tijd en veilig voor gebruik.

Typo3 Community

Typo3 kent vele ontwikkelaars met nog veel meer functionele uitbreidingen. Niet voor niets hebben vele kleine en grote bedrijven TYPO3 omarmd voor hun website. Door deze grote groep ondersteuning zal het systeem ook nog lange tijd worden gebruikt en vernieuwd met de laatste ontwikkelingen en standaarden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.typo3.org.