Mobile Device Design

Sind begin 2012 surft men meer met een 'mobiele-device' op het internet dan met een desktop computer. Ook de komst van de hoog-resolutie displays geeft dit voor de bestaande en nieuwe websites weer een heel andere benadering. Men moet als uitgangspunt tegenwoordig de mobiele platformen nemen om een website te ontwikkelen en rekening houden met hoog-resolutie afbeeldingen.

Voor het weergeven van mobiele website zijn er grofweg 2 opties.

Separate websites

Een aparte website voor mobiele apparatuur en een aparte website voor desktop computers. Dit heeft als voordeel dat een mobiele site minder content bevat en dus sneller kan laden. Men zal echter verschillende templates moeten maken voor de verschillende resoluties, omdat deze nogal uiteen kunnen lopen. 

Responsive design

Wij gebruiken een flexibelere oplossing voor mobiele sites; de zogenaamde 'responsive-design'-methode met 'media queries'. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van 1 design, die zich naar gelang de resolutie, aanpast qua breedte en inhoud. Hoe kleiner het scherm hoe minder 'toeters en bellen' er op de pagina aanwezig mogen zijn. Het nadeel van deze methode is dat altijd de gehele pagina wordt geladen en afhankelijk van de resolutie verschillende delen niet worden getoond...